Tarot kartları toplam da 78 karttan oluşur ve kehanet yöntemidir. Bazıları bu durumu fal olarak belirlerken bazıları ise bilinçaltı yöntemi olarak söyler. Tarot kartlarının her biri farklı anlamlar simgeler. Her bir kart farklı tavsiyeler verir.

Tarot kişilerin kendi iç dünyasına girerek olaylara daha farklı açıdan bakılmasını sağlar. Daha sağlıklı kararlar vererek analiz yapılmasını sağlar. Ruhun derinliklere inerek saklanan bilgilerin ortaya çıkmasına neden olur.

Tarot Kartların Yorumlanması

Tarota bakılırken rastgele olarak kartlar seçilir. Kartlar karıştırılır ve sizlerin farklı kartlar seçmesi sağlanır. 78 kart olmasına rağmen her biri eş zamanlı olarak belirlenmiştir. Tarot kartları resim ve sayı kombinasyonundan oluşur ve tamamen semboliktir. Tarotu değerlendirmek için sembolik kartların anlamlarını da bilmek gerekir.

Büyük Arkana Kartı

Büyük arkana kartı 22 karttan oluşur. Daha çok kainat kurallarının hayırlatıcısı olarak bilinir. Anlamları genellikle komplekslidir. Küçük arkadan kartlarına göre etkisi daha güçlüdür.

Küçük Arkana Kartı

Küçük arkana kartları küçük sırlar olarak bilinir. Bu seri tarot kartlarına çok sonradan eklenmiştir. Küçük arkana kartlarının yorumlanması genellikle daha zordur. Bu kartların asıl olayı olaylara ilave yapan ve okuyucuyu yönlendiren ve oldukça etkisi olan kartlardır. Genellikle hayatımız da etkisi olan olaylara daha fazla değinir. Bu anlam da tarot kartlarının anlamları da oldukça fazla bir etkiye sahiptir.