Su falı işi bilen kişilerin bile bakmakta zorlandığı çoğu kişinin bakmaya korkutuğu bir faldır. Peki su falına nasıl bakılmaktadır. Bu fala bakacak insan sayısı pek azdır ve kolay kolay kimse bakmaz da diyebiliriz. Su falı yöntemi ruhsal bir yöntemdir. Bu fala bakarak ruhsal varlıklar ile telepati yöntemi ile iletişime geçilir. Oldukça yoğun bir konsantrasyon gerektiren bir fal türüdür. Su falına her medyum bakamaz, dikkat ve konsantrasyon çok önemlidir. Birçok insan da dikkatlice konsantre olamadığı için beceremezler. Genelde bir sürü insan diğer fallara bakabiliyor fakat su falına bakan insanlar pek az olduğu için seçilmiş kişi olarak görülürler. 

       Su falı için herhangi bir malzemeye bir araca gerek duyulmuyor. Bu falı bakan kişinin sadece kendisi tarafından görülmesi mümkündür. Ancak pek az kişiler tarafından fal konusunda ustalaştığından karşısındaki kişinin geleceğini de tahmin etme yetenekleri de gelişmiştir. Bu fala bakmaya başlamadan önce sahip olmanız gereken bazı işlerde olmalıdır. Bu işlerden bazıları da şunlardır; ilk etapta içinizde bütün çekememezliği, fırsatçılığı, kıskançlığı ve kötü niyetlerinizi silmeniz gerekmektedir. Böyle olduktan sonra meleklerden de yardım isteyebilirsiniz. Bununla beraber konsantre dersleri almanız gerekiyor ve dıştan gelecek oldukça yoğun sesler ya da darbelerden de etkilenmeden konsantre olabilirsiniz. Bu iki işi de bitirebilirseniz yavaşça artık su falına bakabilirsiniz. Su falına bakıyorsanız eğer, kesinlikle meleklerden de yardım almalısınız.

       Su falına şimdi nasıl bakacağım? diye soracak olursanız; önce su falına bakan kişilerin birden fazla ayrı ayrı yöntemleri vardır. Su falına bakmaya yeni yeni başlamış iseniz en kolay bakma yönteminden başlayacaksınızdır. Bu yöntem ile yeni olduğunuz için ruhsal varlıklarla çok fazla iletişime geçmeniz gerekmez. Sadece yoğun olarak konsantre olmanız yeterli olacaktır. Bu falı yaparken ilk önce kullanılan malzeme yani bir tas alınız ve falına bakmanızı isteyen kişi ya da kendinize bakıyor iseniz fala bakacak olan kişi tası su ile doldurmalıdır. Suyu kesinlikle fala bakacak olan kişi doldurması gerekiyor. Eğer başkası suyu doldurursa falda hiçbir sonuç görülmez. Bir tasa su kattıktan sonra ortamın sessiz ve sakin olması gerekir ve içeriye çok fazla ışık girmemeli yani rahatsız edecek bir şey olmaması gerekiyor. Çevredeki kişileri sessiz olması için uyarınız. Bu ortamı sağladıktan sonra öğrenmek istediğinizin adını ve motifini vermelisiniz. Örneğin mesela eğer sevdiğime kavuşacaksam suyun içine ay doğsun gibi bir sözdür. Öncelikle konsantre olduktan sonra artık fala bakmaya başlayabilirsiniz. Konsantre olduktan sonra suya bakarak su ile iletişime geçecek gibi olduysanız artık falın sonuçlanmasına yaklaşmış olduğunuzu anlarsınız. Eğer ki söylediğinden farklı bir motif çıkar ise falının gerçekleşmeyeceğini söyleyebilirsiniz.