Eğer rüyanız da buğday unu gördüyseniz bu rüya genellikle mal'a, rızka ve aile bireylerine işaret eder. Buğday unuyla hamur karmak akrabaları ziyarete, Arpa unun hamuru din ve takva güzelliğine, Pirinç unu güzel nimete, Diğer hububatın unları hastalıktan kurtulmaya, un satıcısını görmek zorluktan sonra erilecek kolaylığa, hazır rızka ve tabi olduğu hakkı başkasına da duyurmaya, un elemek hakkı batıldan ayırmaya, un eleyeni görmek adil yargıca, Elek yahut diğer un eleyicileri görmek, insanların hükmüyle güzel yönetildikleri kanun ve nizama, yırtık ve delik elek görmek kötü kanunlara, hak ile batılı karıştıran kötü yönetime delalet eder.

Ayrıca rüyada un görmek, mütevazı, fakat çok mutlu bir hayatınız olacağına işarettir. Un çok para kazanmak ve zengin olmak demektir. Un dolu çuvallar görmek, hiç emek harcamadan zengin olmak demektir. Üstü başı una bulandığını görmek istediğiniz şeylere sahip olacağınıza yorumlanır.  Danyal aleyhisselama göre; Rüya da un görmek, bolluk, bereket, hayırlı para, zenginlik, fazla gelirdir. Aynı zaman da un, zahmetsiz elde edilen helal mala işarettir. Arpa unu dinde doğruluga, kuş darisi un'u, zorlukla hasis bir adamdan elde edilen az bir mal ile tabir edilir. Rüyasinda un sattığını gören kişi ise, dinini dünyaya degistiren kişidir.

Buğday unu görmek Ebu Said El Vaiz’e göre; ticaretle elde edilen çok mal'a delalet eder. Pirinç unu görmek, güç elde edilen maldır. Hububattan herhangi birinin unu o türün tabiri gibi yorumlanır. Rüyada un elediğini görmek, hakla batil arasında ayrım yapmaya delalet eder. Bir rivayete göre de un elemek, günahların'dan kurtulmak için, tövbe etmek gereğine işarettir. 

Başka bir rivayete göre ise; Buğday unu'nu rüyada görmek, helal mala işaret eder, arpa unu görmek ise, din de Istikamete; pirinç unu güçlükle elde edilen mala işarettir. Rüyada görülen buğday unu riziktir. Pirinç unu nimettir. Bazen buğday unu; serefli ilme, yolculuga, mala, ticarete, mal ve silahtan hazirliga, kaleye, din ve hidayete ve hastalıklardan kurtulmaya işarettir. Bugdaydan baskasinin unu, hastalıktan iyilesmeye, yenmeleri de fakirlige işarettir.

Genel olarak buğday unu, helal rızık, bol kazanç, toplu mal ve aile ile tabir edilir. Buğday ununu hamur etmek, rüyayi göreni akrabalarina kavuşturacak yolculuktur. Arpa ununu hamur ettigini gören kimsenin mümin olduğuna ve düşmanlarına zafer bulmasina işarettir. Ayrıca rüyada un görmek; bolluk, bereket, hayırlı para, zenginlik, fazla gelir anlamına gelir. Un ile dolmuş çuvallar gören kişi ise, çalışmadan zengin olur. Üstü başı una bulanan istediklerini alır. Elinde un olan bir erkek, kadın için cömert bir eştir. Rüyada un görmek; cömert hayırlı bir eş'e, helal mal ve kazanca işarettir.