Rüyada elinizdeki parayı birileriyle paylaştığınızı görmek dostlarla görüşmeye, sıkıntıdan sonra rahata ermeye, sözün tükendiği yerde maddi imkanların devreye girmesine delalet eder. Rüyada gümüş para yutup abdest bozarken para çıkardığını görmek zındıklığa delalettir. Rüyada altın para yutup para çıkardığını görmek, imandan sonra küfre düşmeye delalet eder. Rüyada sarık yahut şapkası içinde para görmek abdest bozacağınızın habercisidir. Rüyada üzerinde kutsal ifadelerin yazılı bulunduğu paraları görmek, şiir ve musikiyi Kur’an’a tercih etmeye delalet eder.

Rüyada para almak veya vermek veya tomarla para görmek ise; parlak şans ve servet ile tabir edilir. Rüyada para bulmak ise, şansının açılacağına, zengin olacağına ve bu sayede refaha erileceğine işaret eder.

Rüyada para kaybetmek ise; kısa sürecek sıkıntı ve endişelere işarettir ama bu sıkıntılar küçük kuruntulardan ileriye gitmeyecektir. Rüyada para saymaksa, kişinin umduğundan daha çok başarılı olacağına bir işe işarettir.

Rüyada bakır para görme'nin anlamı ise; güzel, uğurlu bir iş ile taçlandırılacağınıza işarettir. Rüyada küçük değerde bir madeni para bulduğunu ve bunu sakladığını uğur parası yaptığını gören ufak sıkıntılar çektikten sonra, çok mutlu olacak anlamına gelir.