Boğa burcunda süper dolunay, en son böyle bir süper dolunay 1948 yılında gerçekleşmiş. 2034 yılına kadar da böylesini görmeyeceğiz. Duygularımızın coşacağı, bedensel dürtülerin doruk noktasına çıkacağı kısaca Ay çarpması yaşayabileceğimiz bir dolunay bu… Süper dolunay boğa burcunda oluştu. Bu hafta boyuncu süper dolunayın etkileri olacak. Peki hangi burç süper dolunaydan nasıl etkilenecek.  Süper dolunayın burçlara etkilerini astrolog Demet Baltacı anlattı. İşte süper dolunayın burçlara etkileri. Süper dolunay Süreyya Ay durağında gerçekleşecek. Bu durak kadimler tarafından evlilik, evlenme gibi konular, işlerin gelişmesi, ticari kazanç sağlama açısından olumlu bir dönem olarak kabul edilirdi. Dolunay en fazla sabit grup burçları etkileyecektir. 10-18 Kasım arası doğan Akrep burçları, 10-18 Mayıs Boğa burçları, 12-20 Ağustos Aslan burçları, 9-16 Şubat Kova burçları bu dolunaydan önemli etkiler alabilirler.Dolunay ülkemizin horoskopunun onbirinci ve beşinci evini etkileyecek. Dolunayın gerçekleştiği evler yerel yönetimler, azınlıklar, müttefik ülkeler, yabancı ülkelerle olan anlaşmalar, meclis, kanunlar, genel halkın refahı, ekonomik durumu, spekülatif piyasalar, borsa, spor, sporcular ile ilgilidir. Tüm bu alanlar dolunayın ışığı ile görünür hale gelip, farketmediğimiz bazı gerçeklerle bizi yüzleştirebilir. 

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan) Dolunay ile birlikte maddi gelirleriniz, kazançlarınızla ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler meydana gelebilir. Bazı ani harcamalar ve alışverişler ortaya çıkabilir; iş ve para konularında kendinizi güvende hissetmeniz mümkün.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs) Dolunay ile birlikte kendiniz ve yaşamınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. İşiniz, kariyeriniz veya ilişkilerinizle ilgili dönüşümler veya kişisel görünüşünüz, imajınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) Dolunay ile birlikte bilinçaltınız, ruhsal ve manevi konularda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Gizli olan kavramlar ortaya çıkabilir. Bir bağımlılığınız ve zararlı alışkanlığınız varsa onu sonlandırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz) Dolunay ile birlikte ait olduğunuz gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz, gelecek hedefleriniz ile ilgili yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ekip çalışmaları ve organizasyonlar içerisinde yer alabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos) Dolunay ile birlikte kariyer yaşamınızda, toplum önündeki statünüzü etkileyecek dönüşümler meydana gelebilir. Çalışmalarınızın karşılığını alabilirsiniz. Yaşamınızdaki otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar daha fazla gündeminizde olabilir.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül) Dolunay ile birlikte yurtdışı, seyahatler, eğitim ile ilgili bir konuda gelişmeler olabilir. Uluslararası ve yabancı kültürlerle ilgili projeleriniz hızlanabilir. Hukuksal konular sonuçlanabilir; ertelenmiş sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim) Dolunay ile birlikte ortak kazançlar, yatırımlar, kredi, vergi, sigorta, prim gibi kavramlarda önemli gelişmeler ve dönüşümler meydana gelebilir. Eş ve ortağınızın gelirlerinden fayda görebilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım ) Dolunay ile birlikte ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve eşiniz ile ilgili bazı kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Toplum önündeki imajınız, rakipleriniz ve hizmet aldığınız kişilerle ilgili gelişmeler bekleyebilirsiniz. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızdan fayda görebilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık) Dolunay ile birlikte iş ve çalışma koşullarınız, günlük rutinleriniz, alışkanlıklarınız ve sağlığınızla ilgili konular gündeme gelebilir. İş ve kariyer konularında kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Evcil hayvan sahibi olabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak) Dolunay ile birlikte aşk, romantizm, sosyal yaşam, hobiler, spor veya çocuklarla ilgili yeni gelişmeler meydana gelebilir. Sanat ve hobi çalışmalarından güzel sonuçlar alabilirsiniz. Hamilelik, doğum veya var olan çocuklarınızın eğitimi ve geleceği ile ilgili konular gündeme gelebilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat) Dolunay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili gelişmeler olabilir. Ev, mülk, alımı, satımı, kiralama, taşınma, dekorasyon, tadilat gibi kavramlar hızlanabilir. Evde çalışabileceğiniz iş imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart) Dolunay ile birlikte eğitim, seyahatler, yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilgili bir konuda bazı değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Güzel bir tatile çıkabilirsiniz. Zihinsel yaratıcılığınız artabilir. İş anlaşmaları veya sözleşmeler imzalayabilirsiniz.