Rüya insanlara verilmiş bir nimettir. Rüya görmezsek beynimiz rahatlamaz. Gün boyu yaşadıklarımızı, sıkıntılarımızı bu sayede deşarj ederiz. Denekler üzerinde yapılan çalışmada, sık sık uyandırılan ve rüya görmesi engellenen kişilerin, psikolojik bunalıma girdiği tespit edilmiştir. Zaten bu nedenle nimet olduğunu söyledik. Çok karmaşık bir yapıya sahip olan beynimiz, gece de çalışmaya devam etmekte, rüya görmekte, rüyalar yardımıyla sorunlarına çözüm aramaktadır. Evet, bazen kabus dediğimiz kötü rüyalar da gecemizi zehredebilir. Yine de onları görmemiz bile bir nedene bağlıdır. Tıp; kabuslara neden olarak akşam yemeğini fazlaca kaçırmış olabileceğimizi söylüyor. Parapsikoloji ise bir iç hesaplaşma derken dinimiz dua okuyarak yatın buyuruyor. Ya da salih kullardan iseniz, kalbiniz gerçekten temizse, gördüğünüz rüya rahmanî olabiliyor ve size gelecekten haber veriyor. Hani halk arasında " malum olmak " deyimi vardır ya ... Kimi rüyalarımızın bize malum olduğuna tanıklık etmiş, gerçekleştiğine şahit olmuşuzdur. Hatta bir yakınımıza rüya anlatırken " Hayrolsun, hayra dönsün " denilir.  Rüyanızı herkese anlatmayın der büyüklerimiz. Çeşmeyi açarak ya da su kenarına giderek akan temiz nesneye anlatın, tavsiyesinde bulunurlar.

Kardeşim yıllar önce hayırlı bir rüya görmüş, açacağı iş yerinin kısmetli olacağına inanmıştı. Bu yüzden mekanın adını "Rüya" koydu. Rüyası gerçek oldu: 15 yıldır işliyor ve kazancı da fena değil çok şükür. Tarihimiz de benzer örneklerle doludur. Osman Gazinin çınar rüyası aynen çıkmış, bir tohumun fidandan ağaca dönüşmesi gibi kurduğu beylik, devletten imparatorluğa ulaşmıştır. Fatih' in İstanbul'u fethedeceğini de gördüğü rüyayla hocası Akşemsettin müjdelemiştir. Atatürk de hem annesinin hem kendisinin ölümünü önceden rüyasında görmüştür.

Zeki, hassas, duygusal ve temiz kalpli insanların rüyaları da farklı oluyor elbette. Dinimizde de bağlayıcı olmamakla birlikte istihare rüyasının yeri ve gerçekliği vardır. Bazen şaka yollu bir iş için sen istihareye yat deriz. Ne var ki tecrübe etmiş olanlar bilir. 3 veya 7 gece abdestli istihare namazı kılarak ve duasını okuyarak uyuyanlar muhtemelen bir rüya görürler. Yapacakları işin hayırlı olup olmayacağına karar verirler. Hayatımda 3 kez bu şekilde rüyaya yattım. Gördüklerimin hemen hemen aynısının çıkması beni endişelendirdi. Bu nedenle mecbur kalmadıkça istihare rüyasına yatmıyorum. Sadece, güçlü sezgilerim ve 6. hissimle arkadaşlarımın rüyalarını yorumluyorum. Rüyalarınızı paylaşmak isterseniz, yorumlarımla ben burdayım: Onlinefalcafe'de gizemli rüyalarınızı Gizem'e anlatabilirsiniz. Tüm güzel rüyalarınızın gerçek olması dileğiyle...