Bu yazıda, yılanlarla ilgili rüyaların ardındaki bazı ortak anlamları bahsedeceğim..

Rüya Aleminde Yılan görmenin genel yorumu;

Rüya da yılan görmek genellikle korku veya dönüşümü sembolize eder. Bir yılanın rüyada görülmesi, uyanma hayatınızdaki bir şeyden korktuğunuzun işaretidir veya gelecekte yaşayacağınız size korku verebilecek değişikliklerin önceden haber verilmesi olabilir. Evinizde bir yılan görmek ya da bir yılan tarafından ısırıldığını görmek, rüya gören kişinin kendisini güvende hissetmediğine ve de yakın çevresinde ummadığı kişilerin dahi düşman olabileceğini işaret eder. Rüya da yılan görmenin bazı ortak anlamları şunlardır: korku, ani beklenmedik dönüşüm, rüyanın gören kişinin cinsiyet farkı olan düşman (yani rüyayı kadın görmüşse erkek,erkek görmüşse kadın düşman), düşman veya dikkatli olması gereken çevre ve toplumla.

Farklı kültürlerin ve dinlerin yılanlara farklı sembolik anlamlar yüklediğini de unutmayın.

Ama rüyanız size özel olduğu için tam manayı sadece rüya yorumcuları ile anlayabileceğinizi de lütfen dikkate alın, rüya aleminde en ufak sembol bile bazen büyük anlamlar verebiliyor.

Korku: uyanma hayatınızdaki bir şeyden veya birinden korkuyorsunuz - belki de bağlılık geliştirmişsiniz,patronunuzla (sizden üstün konumda olan herhangi birisi ola bilir bu) veya zor bir durumla(üstesinden gelemeyeceğinizi düşündüğünüz herhangi bir durumla) karşı karşıya kalmaktan çok korkuyor olduğunuz için bu bilinçaltınıza yansımış ola bilir. Yılanı rüyada görmek korkularınızla yüzleşmeniz için bir uyandırma çağrısı olabilir.

Büyüme ve Yenilenme: eğer rüya da sizi ısırmayan yılanlar görürseniz bu genellikle yaşamda veya yenilenmede bir değişikliği temsil eder. Hayatınız zahmetli ise, o zaman bir yılan görmek bazı mücadelelerin artacağını ama bu durumun sizin için ilerleyen zamanlarda hayırlı olacağına işaret ediyor olabilir.

Siyah renkli büyük sürünen bir tıkan görmek genel de Stres, üzüntü veya öfkeye neden olan şeyleri temsil eder.

Rüyada beyaz bir yılan görmekte çoğu zaman bir konuyla alakalı beklenmeyen bilgiler elde etmeye yorumlanır..

Rüya aleminde yılan tarafından ısırılmak.

Rüyada yılan tarafından ısırılmak, zehirli bir kişi veya size zarar verebilecek zorlu bir durum(olaylar)hakkında bir uyarı işaretidir veya bilinçsiziniz bir şekilde hareket etdiğiniz durumlar var ise size harekete geçmek için bir uyandırma çağrısı göndermeye çalışır. Geçmişinizden ya da şimdiki zamanınızdan gelen bir şey sizi içsel olara rahatsız ediyor olabilir ve bilinçli ya da bilinçsizce görmezden geldiğiniz bu konunun yakın zamanda gün yüzüne çıkacağına işaret ediyor ola bilir.

Yılan ısırığıyla alakalı bir de olumlu genel yorumda vardır;

Rüya aleminde bir yılan ısırığı da hayatınızdaki bir şeyin dramatik bir şekilde değişmek üzere olduğu bir sembol olabilir.Fakat bu dramatik değişim sonrası sizi bekleyen büyük zaferler vardır. Sizi bacağınızda veya ayağınızda ısıran bir yılan görürseniz, bu büyük bir dönüşümü öngörür. Çünkü Ayaklarınız dengeyi temsil eder ve ayağınızdan ısırılmak, gelecek değişikliklerin önceden habercisi olabilir