İzmir’e göç etmiş eski bir falcının ismini kartlara vermesi ile “katina tarotu” ismini almıştır. Açılımı tarot gibi yapılmaktadır. Özellikle aşk açılımı ilgili açılımlarda kullanılır. Tarihi çok eskiye dayanmayan ancak kartın arka planında mitolojik simgeler olan fal çeşididir. Üzerindeki şekillerde kullanılan karakterlerin etkili olacağına inanılır. Bakış şekli olarak İmparatorluk haçı şeklinde açılır. Farklı olmasının bir diğer sebebi ise kartlar 4 element üzerine ayrılır ve falın sonunda tutulan dileğin olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğuna da bakılır.

Birçok açılım yapılmasına karşın, Haç açılımı genelde sorulan sorulara net cevaplar erebilmektedir. Bu açılım, iç dünyada kalmış bir takım şeylerin su yüzüne çıkmasını destekler ve hem gelecekle ilgili sorulara hem de nedenler ile ilgili sorulara cevaplar verir. Açılımların ne oldukları ile ilgili bir fikriniz yok ise haç açılımını tercih etmelisiniz. Toplamda 10 kart açılır.Bütün fallarda olduğu gibi Katina Falı da gerçek yorumcular tarafından bakılır, fal bilgisi olmayan kişilerin ezbere bakım yapması aşk hayatınızı olumsuz etkileyebilmektedir. Fal Dünyası’nda Katina (Aşk) Falı bakan tüm falcılar konuya hakimdirler.

İlişki Açılımı
Aklınızdaki kişi ile aranızdaki ilişkinin türü ile ilgili bilgi almak için kullanılır. Bu açılım; aşk ilişkisinde karşınızdakinin hislerini ve gelecek ile ilgili düşüncelerini anlamanızı sağlar. 3. kişilerin varlığından da haber verebilmektedir. Mesela; hayatındaki ya da hayatınızdaki 2. kişi, iş, arkadaşlık veya aile ilişkisi de çıkabilmektedir. Toplamda 7 kart açılır. Genelde sorulan sorular, aşkım beni seviyor mu?/ Benim için ne düşünüyor ?” şeklinde olur.

Karar Açılımı
Bu açılımda daha genel bir soru sorulur. Örneğin, birden fazla seçenek ihtimaliniz var ise karar verebilmek için karar açılımını tercih edebilirsiniz. 7 kart açılarak bakılır. Sorulabilecek sorular: “Hangi kişi benim için daha hayırlı?” “Hangi kişi beni gerçekten seviyor?” “Hangi yolu seçsem benim için daha hayırlı olur?” şeklinde olabilir.